Natuurlijk wil jij de beste babyvoeding voor jouw kindje. Maar wat is dat eigenlijk: de beste babyvoeding? Want er is zoveel keuze tegenwoordig! Loulouka helpt je een handje met kiezen, zodat jij zeker weet dat jouw babyvoeding ook echt bij jouw kindje past.

Borstvoeding is de beste voeding voor jouw kindje. Maar kun je dat niet geven? Of wil je dat om welke reden dan ook liever niet doen? Dan is flesvoeding een goed alternatief. De samenstelling van flesvoeding is gebaseerd op borstvoeding, maar helemaal namaken lukt natuurlijk nooit.

Strenge eisen aan babyvoeding

Welke babyvoeding je ook kiest: dit moet altijd voldoen aan strenge wetten en eisen in Nederland. Alle voedingsstoffen die het moet bevatten en de eisen waaraan het moet voldoen zijn vastgelegd in de wet. Zo weet je dus altijd zeker dat je baby goede voeding binnenkrijgt. Welke soort voeding dat precies is, hangt af van jouw kindje, maar ook van je eigen voorkeuren.

Heeft je baby bepaalde klachten en wil je daar speciale flesvoeding voor gebruiken? Overleg dan altijd eerst even met je huisarts.

Biologische flesvoeding

Je kunt natuurlijk ook de afweging maken op basis van het milieu. Wil je voeding waarbij in het productieproces altijd rekening gehouden wordt met mens, dier en milieu? Kies dan voor biologische babyvoeding. Aan dat keurmerk zijn strenge eisen verbonden. ‘Biologisch’ is namelijk een wettelijk beschermde term. Als flesvoeding een Europees biologisch keurmerk heeft, dan weet je zeker dat het product voor minimaal 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Ook zitten er dan geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen in.

Standaard babyvoeding

Heeft je baby geen klachten? Dan kun je het beste standaard flesvoeding gebruiken. De meeste flesvoeding voor baby’s is gemaakt van koemelk. Er zijn twee soorten flesvoeding: zuigelingenvoeding voor baby’s tot 6 maanden en opvolgzuigelingenvoeding voor baby’s ouder dan 6 maanden. Beide zijn meestal gemaakt van koemelk. ‘Gewone’ koemelk kan je kindje echter nog niet drinken totdat het ongeveer een jaar oud is. Die gewone melk bevat namelijk te veel eiwitten, wat gevaarlijk kan zijn voor de niertjes van je baby. Ook zit er te veel zout in gewone melk.

Geitenmelk 

Er is ook babyvoeding gemaakt van geitenmelk. Dat is geen alternatief voor kindjes met een koemelkallergie, omdat de eiwitten nog steeds veel op die van koemelk lijken. In 2014 werd geitenmelk goedgekeurd door de EU als grondstof voor babyvoeding, naast koemelk en soja. In het verleden werd wel eens geclaimd dat flesvoeding op basis van geitenmelk beter verteerbaar was, maar dat is nooit bewezen en mag dus ook niet op de verpakking staan. Sommige baby’s vinden geitenmelk gewoon lekkerder dan koemelk en er zijn ook ouders die bewust niet willen kiezen voor babyvoeding op basis van koemelk.

Hypoallergene voeding

Heeft jouw kindje veel last van allergieën of wil je de kans verkleinen dat je baby daar in de toekomst last van krijgt? Dan kun je hypoallergene voeding geven. Allergieën worden namelijk vaak veroorzaakt door bepaalde eiwitten. In hypoallergene voeding zijn die eiwitten zo behandeld dat het immuunsysteem van je kindje deze niet meer als vreemd herkent. Het gevolg? In de meeste gevallen zal je kindje geen allergische reactie meer krijgen!

Comfortvoeding

Voor baby’s die veel last hebben van krampjes, kan comfortvoeding of speciale voeding tegen spugen of krampjes de oplossing bieden. Heeft je kindje last van reflux? Dan kan een beetje johannesbroodpitmeel in de voeding helpen. Dit dikt de voeding in, waardoor het minder snel terugvloeit in de darmen.

Biologische babyvoeding van Loulouka

De biologische flesvoeding van Loulouka wordt met liefde gemaakt in Zwitserland. Het belangrijkste bestanddeel is biologische koemelk. Maar liefst 98% van al onze grondstoffen zijn biologisch!

We gebruiken alleen volle melk en lokale grondstoffen. En nog mooier: onze melk wordt op meer dan vijftig kwaliteitseisen getest! We vervingen palmolie ook nog eens door kokosolie. Kokosolie is een heel mooi ingrediënt en hiermee laten we ook weer zien dat we altijd milieubewuste keuzes maken voor onze producten!

Leave a Reply