Loulouka FAQ

Waarom zou ik mijn baby biologische babymelkpoeder geven? En waarom specifiek Loulouka?

Wie biologische melkvoeding kiest, kiest voor een product met ingrediënten van biologische oorsprong. Er is dan geen gebruik gemaakt van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of genetisch gemodificeerde ingrediënten. Daarnaast richt de biologische landbouw op dierenwelzijn, duurzaamheid en harmonie voor de natuur.

Loulouka wordt bereid met biologische melk, bevat geen palmolie en geen soja. Op basis van Zwitserse melk en vakkundige productie kunnen wij een hoogwaardig product leveren.

Het feit dat Loulouka biologisch gecertificeerd is in Europa betekent ook dat veel bedrijfsprocessen, in de boerderijen, de productiefaciliteiten en onze magazijnen, worden gereguleerd en geïnspecteerd door onafhankelijke instellingen.

 • Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje.

Wat maakt Zwitserse landbouw en melk zo speciaal?

In Zwitserland besteden ze enorm veel aandacht aan hun koeien. Per boerderij worden gemiddeld maar 23 koeien gehouden, waardoor ze veel aandacht krijgen. De koeien kunnen vrij door de bergen zwerven. En in de zomer krijgen ze verlof: zo kunnen ze genoeg uitrusten voordat ze weer de stal op gaan.

Waarom gebruiken jullie geen palmolie, maar kokosolie?

Waarom niet? Palmolie wordt vaak gebruikt omdat het ‘de normale manier’ is: het is makkelijk verkrijgbaar. Maar wij gebruiken liever kokosolie. Door deze aanpassing willen we op een duurzame manier een bijdrage leveren aan het milieu.

Loulouka is een Nederlands bedrijf, maar waarom worden de producten dan gemaakt in Zwitserland?

Onze oprichters ontmoetten elkaar in Nederland, startten hun bedrijf in Nederland en blijven in Nederland. Maar we vonden de melkbron die past bij onze visie in Zwitserland. Onze melk wordt dan ook in de Zwitserse bergen verwerkt tot babymelkpoeder. Daarna komt het naar ons magazijn in Nederland.

Wat is de juiste manier om de babymelkpoeder te bereiden?

Volg onderstaande stappen:

  1. Was je handen goed. Steriliseer de fles, de speen en de ring. Bijvoorbeeld door deze 3 tot 5 minuten in kokend water onder te dompelen.
  2. Kook vers drinkwater en laat het afkoelen tot ongeveer 40 tot 50 C°. Giet de helft van het water in de fles (Zie het voedingsschema voor de juiste hoeveelheden).
  3. Vul de meegeleverde maatlepel losjes met een dosering van het poeder en strijk dit glad met de rug van een mes. Doe de aanbevolen hoeveelheid melkpoeder in de fles. Sluit de fles en schud krachtig.
  4. Voeg daarna het resterende water toe en schudt weer een paar keer tot het poeder is opgelost. Laat de melk afkoelen tot drinktemperatuur (ongeveer 37°C). Controleer de temperatuur van de melk altijd voor het voeden.

Stage 1 Loulouka

Stage 2 Loulouka

Stage 3 Loulouka

Kan ik de babymelkpoeder vooraf maken en bewaren?

Dat kan je zeker! Het is al moeilijk genoeg om een baby groot te brengen, laat staan dat je voor elke voeding afzonderlijk een fles moet maken. Je kunt de flesjes maken en tot maximaal 12 uur in de koelkast bewaren.

Waar kan ik Loulouka kopen?

Loulouka is in de Europese Unie te koop. We werken er hard aan om Loulouka ook in landen buiten de EU direct aan klanten beschikbaar te maken. Het kan voorkomen dat je onze producten vindt bij verkopers buiten de EU. Wij promoten dit soort verkopers niet.

Heb je echt een koe met de naam Loulouka?

Jazeker! Maar we kunnen haar locatie niet delen, vanwege haar privacy 😉.

Kan ik veranderen van merk babymelkpoeder en mijn baby vanaf nu Loulouka geven?

Raadpleeg je kinderarts voor alle vragen met betrekking tot het veranderen van de voeding van je kindje.

Hoe kan ik Loulouka kopen?

Je kunt Loulouka kopen op deze website, via Bol.com en bij een aantal drogisterijen. Als je op loulouka.nl koopt, wordt Loulouka in Nederland binnen 2 werkdagen bezorgd. Binnen Europa houden we een levertijd van maximaal 5 werkdagen aan.

Hoe lang kan ik Loulouka gebruiken?

Loulouka is na openen van het pak nog drie weken te gebruiken. Bij een normaal eetpatroon is dat ruim voldoende. Hoe lang je kindje Loulouka krijgt, is afhankelijk van de leeftijd en het dieet van je kindje. Heb je vragen over het voedingspatroon van je kindje, neem dan contact op met de kinderarts of je consultatiebureau.

Aan welke normen voldoen jullie voor kwaliteit?

Kwaliteit is voor Loulouka heel belangrijk! Daarom voldoet onze hele keten aan de volgende normen en certificaten:

 • ISO-certificering voor voedselveiligheidssysteem 22000
 • SKAL bio-certificering
 • Zwitserse biologische verordening
 • Zwitserse biologische landbouwverordening
 • HACCP-certificering
 • Suisse Garantie-certificering
 • Zwitserland – VS Biologische gelijkwaardigheidsregeling