Loulouka FAQ

Waarom zou ik mijn baby biologische babymelkpoeder geven? En waarom specifiek Loulouka?

Loulouka wordt bereid met volle melk, bevat geen palmolie en geen soja. De basis van Zwitserse melk en vakkundige productie geeft ons het vertrouwen dat we een hoogwaardig product hebben.

Het feit dat Loulouka biologisch gecertificeerd is in Europa betekent ook dat veel bedrijfsprocessen, in de boerderijen, de productiefaciliteiten en onze magazijnen, worden gereguleerd en geïnspecteerd door onafhankelijke instellingen.

  • Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje.

Wat maakt Zwitserse landbouw en melk zo speciaal?

Misschien is het, het feit dat zoveel aandacht aan de koeien wordt besteedt. Of het feit dat er slechts 23 koeien per boerderij zijn, het laagste aantal ter wereld. OF wellicht het feit dat de koeien vrij zijn om door de bergen te zwerven. Daarnaast krijgen de koeien in Zwitserland tijdens de zomerperiode verlof om zo voldoende uit te rusten alvorens ze weer op stal gaan.

Waarom is palmolie vervangen door kokosolie?

De echte vraag hier zou moeten zijn, waarom niet? Het gebruik van palmolie wordt meestal gekozen in producten doordat het gebruikelijk is geworden en makkelijk verkrijgbaar is, wij gebruiken liever kokosolie. Het belangrijkste is dat kokosolie niet is gekoppeld aan schade aan het milieu en verstoring van ons ecosysteem.

Loulouka is een Nederlands bedrijf, maar de producten zijn gemaakt in Zwitserland?

Dat klopt. Onze oprichters ontmoetten elkaar in Nederland, deden zaken in Nederland en blijven daar zaken doen. Waarom weggaan? We hebben een goede melkbron gevonden in Zwitserland en deze wordt in de Zwitserse bergen verwerkt tot babymelkpoeder, om vervolgens naar ons Nederlandse magazijn te worden getransporteerd.

Wat is de juiste manier om de babymelkpoeder te bereiden?

  1. Was goed uw handen en steriliseer de fles, de speen en de ring gedurende 3-5 minuten in kokend water.
  2. Kook vers drinkwater en laat het afkoelen tot ca. 40-50 C°. Giet de helft van het water in de fles. (zie het voedingsschema voor de juiste hoeveelheden)
  3. Vul de meegeleverde maatlepel losjes met een dosering van het poeder en strijk dit glad met de rug van een mes. Doe de aanbevolen hoeveelheid melkpoeder in de fles. Sluit de fles en schud krachtig.
  4. Voeg het resterende water toe en schudt weer een paar keer tot het poeder is opgelost. Laat dit afkoelen tot drinktemperatuur (ca.37°C). Controleer altijd de temperatuur van de melk voor het voeden.

Stage 1 Loulouka

Stage 2 Loulouka

Stage 3 Loulouka

Kan ik de babymelkpoeder vooraf maken en opslaan?

Dat kan je zeker! Het is al moeilijk genoeg om een baby groot te brengen, laat staan dat je elke keer afzonderlijk een fles moet maken. Je kunt de flesjes maken en in de koelkast bewaren voor maximaal 12 uur.

Waar kan ik Loulouka kopen?

Wij verkopen in de EU. We werken er hard aan om Loulouka te laten voldoen aan de voorschriften van landen buiten de EU zodat we daar ook direct aan de klanten kunnen leveren. Het kan zo zijn dat u onze producten vindt bij verkopers buiten de EU. Wij promoten dit soort verkopers niet.

Heb je echt een koe met de naam Loulouka?

Jazeker! Maar we kunnen haar locatie niet delen omdat ze veel waarde hecht aan haar privacy 😉.

Kan ik veranderen van merk babymelkpoeder en mijn baby vanaf nu Loulouka voeden?

Raadpleeg uw kinderarts voor alle vragen met betrekking tot het veranderen van de voeding van uw baby.