0

Wat is nu echt de beste babyvoeding voor mijn baby? Die vraag zullen veel ouders zich stellen. Want je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor jouw kindje! Toch kunnen we die vraag niet zo gemakkelijk voor jou beantwoorden: het hangt namelijk helemaal van jouw baby af welke babyvoeding het beste is. Wij zetten verschillende soorten flesvoeding voor je op een rijtje. 

Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Maar kun je of wil je dat liever niet geven? Dan is flesvoeding een goed alternatief. De samenstelling van borstvoeding blijft het uitgangspunt van flesvoeding, maar helemaal namaken is nooit mogelijk.

De beste soorten babyvoeding

Het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding wilt geven, of misschien kan het wel niet. Dan is het goed om te weten dat flesvoeding aan hele strenge eisen moet voldoen. Alle voedingsstoffen en kwaliteitseisen zijn vastgelegd in de wet. Zo weet je dus altijd zeker dat jouw baby goede voeding binnenkrijgt.

Toch zijn er keuzes die je kunt maken op het gebied van flesvoeding. Veel babyvoeding is gebaseerd op koemelk, maar er is ook babyvoeding van geitenmelk bijvoorbeeld. Voor kindjes die veel kans op allergieën hebben is er hypoallergene voeding. Baby’s met veel last van krampjes kunnen speciale comfortvoeding krijgen, waardoor de ontlasting zachter wordt. En wat dacht je van flesvoeding voor de echte hongerige baby’s? Die zorgt voor een langere verzadiging. Kindjes met reflux kun je juist weer voeding geven met johannesbroodpitmeel, waardoor de voeding eerder indikt in de maag en minder snel terugvloeit in de slokdarm.

Wij vertellen je vandaag meer over biologische flesvoeding, een steeds populairder wordende keuze van ouders.

Biologische flesvoeding

We zeiden het al eerder: bij de productie van biologische voeding wordt altijd rekening gehouden met mens, dier én milieu. Als voedsel biologisch is, dan betekent dat namelijk dat de grondstoffen op een biologische manier geproduceerd of geteeld zijn. En dat mag je niet zomaar zelf bepalen als producent. Daar zijn strenge eisen aan verbonden. ‘Biologisch’ is namelijk een wettelijk beschermde term. Als flesvoeding een Europees biologisch keurmerk heeft, dan weet je zeker dat het product voor minimaal 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Ook zitten er dan geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen in.

Het verschil met ‘gewone’ flesvoeding zit in de herkomst van de ingrediënten. In biologische flesvoeding zijn alle ingrediënten van biologische oorsprong. Dat betekent dat de koeien altijd fijn naar buiten kunnen en zelf ook biologisch eten krijgen.

Biologische babyvoeding van Loulouka

De biologische flesvoeding van Loulouka wordt met liefde gemaakt in Zwitserland. Biologische koeienmelk is het hoofdbestanddeel. Daarnaast hebben de Loulouka producten een heel hoog percentage biologische grondstoffen, zo heeft stage 1 98,55%, stage 2 98,79% en stage 3 maar liefst 99,15% grondstoffen van biologische afkomst! Zwitserland staat daarbij ook bekend om de goede kwaliteit biologische voeding die de koeien krijgen.

Daarnaast gebruiken we alleen volle melk en lokale grondstoffen. Wist je dat onze melk op meer dan vijftig kwaliteitseisen wordt getest? En we gaan nog een stapje verder. We vervingen palmolie door kokosolie om zo een goede keuze voor het milieu te maken. En natuurlijk voldoen al onze producten aan de eisen voor babyvoeding, net zoals alle flesvoeding.

Leave a Reply