Genoeg voeding is belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje, maar niet iedere moeder kan of wil borstvoeding geven. Daarvoor is de biologische melk van Loulouka de perfecte oplossing. Benieuwd hoe de melkproductie van Loulouka eruit ziet? Dat leggen we je in dit blog uit! 

Biologische melkproductie

Als je van plan bent om jouw melkvoeding bij Loulouka te kopen, ben je vast en zeker benieuwd hoe deze voeding tot stand is gekomen. Want je wilt natuurlijk alleen het beste voor jouw baby. Onze melkproductie begint in Zwitserland, want het grootste deel van onze melk komt van boerderijen in de Zwitserse Alpen. Waarom? Omdat er wel meer dan vijftig kwaliteit testen worden uitgevoerd voordat de melk bij jouw kindje terecht komt.

Zo worden er niet alleen lokale grondstoffen gebruikt, ook krijgen de koeien natuurlijke voeding te eten. Tijdens het productieproces houden we altijd rekening met mens, milieu en dier. Zo gebruiken we bijvoorbeeld geen kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen. Daarnaast is er een strenge hygiënenorm om de veiligheid én kwaliteit van de babyvoeding te garanderen.

We vinden het belangrijk dat onze productie zo duurzaam mogelijk verloopt. Daarom recyclen we restwarmte, CO2 en afvalwater tijdens het productieproces. De geproduceerde restwarmte wordt teruggevoerd naar het productieproces in de fabriek. Daarnaast verwerken we de CO2, die door branders wordt uitgestoten tijdens het verpakkingsproces later weer in onze verpakkingen. Hierdoor zijn onze producten duurzaam: niet alleen van binnen, maar ook van buiten!

Ingrediënten

Als je van plan bent om jouw melkvoeding bij Loulouka te kopen, ben je vast en zeker benieuwd wat er allemaal in de voeding zit. Het hoofdingrediënt van de babyvoeding is Zwitserse biologische koeienmelk. Onze koeien krijgen lekker gras en hooi te eten en leven heel erg vrij. De babymelk wordt daarnaast op meer dan vijftig kwaliteitsaspecten getest. Naast koeienmelk zit er ook kokosolie en vitamines in de babyvoeding. Oftewel: alle ingrediënten die jouw kleine nodig heeft!

Melkpoeder

Aangezien de melk van een koe komt en niet van de borst vraag je jezelf misschien af: hoe ziet de melk eruit? Alle babyvoeding van Loulouka worden geleverd in poedervorm, ook wel melkpoeder genoemd.

Naast het feit dat gewone melk niet goed is voor de gezondheid van je kleintje heeft het kopen van melkpoeder een aantal voordelen. Doordat het melkpoeder langer houdbaar is, kun je het veel beter en langer bewaren ten opzichte van vloeibare melk. Daarnaast is het poeder veel makkelijker mee te nemen omdat het licht van gewicht is.

Waarom gewone melk slecht is voor baby’s? In deze melk zitten te veel zout en eiwitten. De eerste paar maanden zijn de niertjes van jouw baby daar nog niet op ingericht. Dit betekent dat gewone melk schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid van jouw baby. De gewone melk wordt dus eerst bewerkt, voordat het wordt omgetoverd tot melkpoeder.

Soorten melkproductie

Je kiest ervoor om geen borstvoeding te geven en nu vraag je jezelf af: babyvoeding: waar kan ik uit kiezen? Het assortiment van Loulouka bestaat uit verschillende babyvoeding. Zo heb je zuigelingenmelk en opvolgmelk van onze Zwitserse koeien. Maar we hebben ook zuigelingenmelk en opvolgmelk van geiten!

Beide soorten zijn verkrijgbaar in meerdere stages. Zo gebruik je in stage 1 zuigelingenmelk en in stage 2 start je met opvolgmelk. Overleg wel altijd met de kinderarts of jouw baby klaar is voor gevarieerde voeding.

Waarom Zwitserse koeienmelk?

In Zwitserland besteden ze enorm veel tijd en aandacht aan biologisch eten. Zo ook aan hun biologische koeienmelk. De koeien krijgen veel aandacht, mogen vrij rondlopen en krijgen ook genoeg tijd om uit te rusten. Wist je dat er in Zwitserland per boerderij gemiddeld maar 23 koeien worden gehouden? Zo staan de koeien echt centraal en ontstaat er de meest milieuvriendelijke koeienmelk.

Leave a Reply