0

Onze flesvoeding zit vanaf nu niet meer in kartonnen pakken, maar in gave metalen blikken. Niet alleen een stuk mooier, maar ook nog eens superhandig. Ook hebben we de samenstelling verder verbeterd. Vanaf nu bevat onze flesvoeding ook het omega 3-vetzuur DHA.

Het was tijd voor een beetje vernieuwing! Wij willen ons altijd blijven ontwikkelen en daarom hebben wij onze verpakkingen grondig onder handen genomen. We kozen voor een hele nieuwe look! De kartonnen verpakkingen zijn vervangen door handige metalen blikken. Zo zien onze verpakkingen er een stuk mooier uit. Kijk bij onze producten om de verpakkingen te zien en te kopen.

Een metalen blik is daarnaast een stuk handiger dan een kartonnen verpakking. Zo kunnen deze nieuwe verpakkingen beter tegen een stootje én zijn ze hersluitbaar. Het lepeltje vind je nu in de deksel en niet meer in het poeder. Zoeken naar het lepeltje hoeft dus niet meer!

Net zoals de kartonnen verpakkingen, worden ook de blikken gemaakt van grotendeels gerecycled materiaal. Zo zorgen we ervoor dat we de impact op het milieu altijd zo klein mogelijk houden!

Nieuwe samenstelling

Niet alleen de verpakking is veranderd, we hebben ook de samenstelling van de flesvoeding aangepast. Vanaf nu vind je namelijk ook het omega 3-vetzuur DHA in de ingrediëntenlijst. De nieuwe Europese wetgeving verplicht producenten van zuigelingenvoeding namelijk om dat bestandsdeel toe te voegen aan de melk. In alle Europese landen én in Zwitserland moet er dus DHA in de flesvoeding zitten.

Alle babymelk die verkocht wordt in de Europese Unie moet voldoen aan strenge regels. In de wet staat bijvoorbeeld precies hoeveel mineralen en vitamines er minimaal in de melk moeten zitten. Ook moeten producten altijd voldoen aan regels op het gebied van contaminanten (schadelijke stoffen die in voeding voor kunnen komen) en de labels op het product. Zo mogen er bijvoorbeeld geen kunstmatige smaak-, kleur- en zoetstoffen in de melk zitten. Uiteraard voldoet Loulouka aan alle eisen. 

Wat is DHA?

De nieuwe samenstelling van Loulouka bevat meer vetzuren. Op die manier proberen we ervoor te zorgen dat onze babyvoeding zoveel mogelijk lijkt op borstvoeding*. We voegden het omega-3 vetzuur DHA toe aan de samenstelling. Dit is een stof die veel voorkomt in vis (daarom wordt het ook wel eens visvetzuur genoemd). Baby’s kunnen deze stof goed gebruiken voor de ontwikkeling van het netvlies en de hersenen. Ze zorgen ervoor dat de celmembranen in de hersenen nog soepeler en beter doordringbaar worden, zodat de hersenfuncties nog beter werken.

  • Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje

Leave a Reply