Over ons

Loulouka is gemaakt door ouders voor ouders en is ontwikkeld door een team met meer dan 10 jaar ervaring en voldoet aan alle eisen. Met behulp van de Zwitserse melkbronnen, en mede door het vervangen van palmolie door kokosolie is de basis van Loulouka tot stand gekomen. We gaan voor een hoger doel. De gezondheid en het welzijn van de meest dierbare en kwetsbare leden van de samenleving is onze roeping, onze missie – onze hartslag.

Onze oprichters bundelden hun krachten en gingen op zoek naar een producent welke een duurzame visie deelt en een Biologisch recept kon bieden zonder palmolie en een basis van volle melk heeft. Dit moest voldoen aan hoge voedselkwaliteitsnormen (Biologische lokale grondstoffen), worden ondersteund door huidig wetenschappelijk onderzoek en worden goedgekeurd door geïnformeerde en liefhebbende ouders.

We vervullen onze missie door schone en pure natuurlijke ingrediënten te gebruiken. We sluiten geen compromissen – voor geen enkel ingrediënt. We gebruiken alleen volle melk van biologische koeien en Zwitserse grondstoffen. Maar het zijn niet alleen onze ingrediënten die we serieus nemen …

Geproduceerd in Zwitserland vanwege de strikte wettelijke normen en kwaliteitscontroles, zijn we in staat om een opvolgmelk te creëren die optimale voeding biedt voor baby’s, terwijl de dieren met zorg en compassie worden behandeld en onze processen vriendelijk zijn voor het milieu door onze duurzaamheidspraktijken. Ons kenmerkende productieproces bevat 50 unieke kwaliteitscontroles om topkwaliteit te garanderen in elk pak dat we produceren.

Bij Loulouka geloven we dat onze kinderen de toekomst zijn en we kiezen ervoor om in hun te investeren. We kiezen ervoor om een kwalitatief hoogwaardige fabrikant van babyvoeding te worden. We hopen dat je voor Loulouka kiest.

Over Christiaan

Christiaan gelooft dat gezond eten de basis voor een goed leven is. Uiteraard komt bij een goed leven meer kijken dan alleen voeding, maar je voeding heb je zelf in de hand en is dus iets wat je zonder veel moeite kunt aanpassen.

Hoe mooi zou het zijn als je meeste kostbare bezit, je baby, kan beschikken over goede voeding wanneer er wordt gekozen voor een opvolgmelk. Veel moeders kunnen gelukkig hun natuurlijke machine aanzetten en daarmee hun kind van de beste voeding voorzien.

Michael, Peter en Christiaan kozen ervoor om hun eigen opvolgmelk te laten produceren, die voldoet aan het keurmerk Biologisch om zo een fijn product op de markt te brengen. Chris gelooft dat we met Loulouka producten hebben ontwikkeld die smaakvol en aantrekkelijk zijn, en ook nog eens bestaan uit meer dan 98% biologische ingrediënten. Christiaan heeft, na een periode als internationale supply chain consultant te hebben gewerkt, meerdere bedrijven gebouwd in de markt van babyproducten en heeft hierdoor de opkomst van biologische babyvoeding van dichtbij meegemaakt. Hij gelooft dat er een duidelijke behoefte is aan een nieuw merk biologische babyvoeding en zal met het team eraan werken om Loulouka beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk kinderen over de hele wereld.

Over Michael

Na zijn afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon Michael zijn carrière bij Lidl GmbH, wat hem zijn eerste inzichten in de detailhandel opleverde. Tijdens zijn carrière startte hij ook zijn eerste bedrijf in 2013, dat was gericht op kinder- en baby gerelateerde food en non-food producten in het premiumsegment. Samen met een van zijn middelbare schoolvrienden zou deze onderneming hun een eerste voorproefje van ondernemerschap geven en later resulteren in het opzeggen van hun fulltime baan in 2016 om zich te richten op volledig ondernemerschap. Terwijl ze zich op de Aziatische markt concentreerden, werden Christiaan en Michael door Peter Basios uit de Verenigde Staten gecontacteerd om de mogelijkheden te verkennen in het segment biologische zuigelingenmelk en om eventueel een eigen formulering onder de naam Loulouka te starten die voldoet aan het keurmerk Biologisch. Peter zijn kennis in de biologische baby-industrie gecombineerd met het netwerk van leveranciers en producenten die Christiaan en Michael in Europa hebben, zou leiden tot veel onderzoek bij het vinden van de juiste producent om een biologisch product te lanceren dat voldoet aan de hoge eisen die ouders hebben voor hun meest kostbare bezit, hun kinderen. Begin 2019 werd het merk Loulouka gelanceerd en maakte het een positieve impact op de markt voor biologische babyvoeding. Peter, Christiaan en Michael zullen in de nabije toekomst meer biologische producten lanceren.

Over Peter

Het verhaal van Peter begon net als veel nieuwe ouders – uitgeput door slapeloze nachten, hulpeloos en gefrustreerd dat de geboorte van zijn drieling met zich meebracht. Terwijl hij worstelde met nog een stressvolle en slapeloze nacht waarin hij zijn baby’s troostte, begon hij wanhopig online onderzoek te doen naar alles wat zijn kleintjes kon helpen. Tijdens zijn onderzoek ontdekte hij het verschil in hoogwaardige ingrediënten die voorkomen in de meest populaire opvolgmelken van in Europa vervaardigde biologische babymelkpoeder. De verschillen waren enorm vergeleken met de beschikbare opvolg melkvoedingen in eigen land. Het verschil zit voornamelijk in de eisen om een product biologisch te mogen noemen. In Europa zijn de meeste biologische opvolg melkvoedingen meer dan 95% bio en wordt gebruik gemaakt van veelal lokale leveranciers.

Peter is geboren en getogen in New York en opgevoed door immigrantenouders. Hij heeft een onvermoeibare werkethiek meegekregen vanuit huis en was uitgerust met een unieke wijsheid die voortkwam uit de erfenis van zijn familiebedrijf actief in het importeren van Griekse voedingswaren. Deze eigenschappen hielpen hem een bedrijf te starten dat nog niet bestond op de Amerikaanse markt, een bedrijf dat in strijd zou zijn met de reguliere Amerikaanse babyvoedingsindustrie.

Organic Start behaalde snel succes en in de loop der jaren heeft Peter gestaag verdere productlijnen toegevoegd, zoals ontbijtgranen, snacks, vruchtensappen en babyverzorging. Maar er leek nog steeds iets te ontbreken. In 2016 begon Peter samen met Michael en Christiaan hun nieuwe visie te verkennen – om hun eigen babyvoeding te lanceren. Deze voeding moest altijd trouw blijven aan biologische, natuurlijke ingrediënten welke minimaal 95% biologisch dient te zijn. In 2019, na jaren van onderzoek en hard werken, lanceerden Peter en zijn nieuwe partners Loulouka.