Als ouder wil je alleen maar het beste voor jouw baby. Zo ook als het gaat om babyvoeding. Borstvoeding is de beste voeding voor jouw kleine. Maar het kan altijd voorkomen dat jij dit niet kan of wil geven.  Dan is biologische babyvoeding een mooie oplossing! In deze blog vertellen we je alles over biologische babyvoeding.

Biologische babyvoeding bevat geen conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur, geur- en smaakstoffen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Oftewel: het is milieuvriendelijke babyvoeding. Bij milieuvriendelijke babymelk worden de koeien, waarvan de melk afkomstig is, goed verzorgd. Ze krijgen goed en biologisch te eten en kunnen buiten in een grote wei vrij rondlopen.

Waar kun je biologische babyvoeding aan herkennen? Als de babyvoeding een Europees biologisch keurmerk heeft, dan weet je zeker dat de flesvoeding voor minimaal 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Strenge normen biologische babyvoeding

Om ervoor te zorgen dat biologische babyvoeding goed en gezond is voor jouw baby gelden er strenge normen. Zo geeft het Voedingscentrum aan dat de flesvoeding van baby’s geen pesticiden mag bevatten. Pesticiden zijn chemische bestrijdingsmiddelen om ziekten of onkruid tegen te gaan in de landbouw. Dit zijn giftige stoffen waar jouw baby niet tegen kan. Daarom worden er bij biologische babyvoeding verschillende testen uitgevoerd om te garanderen dat deze stoffen er gegarandeerd uit zijn.

Het is verplicht dat alle flesvoeding voor baby’s omega-3 vetzuur DHA bevat. Dit is een voedingsstof die voornamelijk voorkomt in vis, ook wel visvetzuur genoemd. Deze stof is goed voor het ontwikkelen van het netvlies en de hersenen van de baby. Met biologische flesvoeding maak je dus bewust de juiste keuze, niet alleen voor jouw baby, maar ook voor het milieu.

Bij babyvoeding die biologisch geproduceerd is, wordt er geen gebruikt gemaakt van standaard palmolie, maar bijvoorbeeld van biologische palmolie of van kokosolie. Loulouka kiest ervoor om helemaal geen palmolie te gebruiken. Waarom geen palmolie? Voor de aanleg van palmplantages, worden grote stukken regenwoud gekapt. Hoe groter de vraag naar palmolie, hoe meer van het regenwoud er verdwijnt. En dat willen wij met onze babyvoeding natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen!

Soorten babyvoeding

Misschien vraag je jezelf wel af: hoe kies ik de beste babyvoeding voor mijn kleintje? Want ja, ook op het gebied van biologische voeding is er nog heel veel onderscheid. Zo is er biologische koeienmelk en biologische geitenmelk.

Het verschil? Aan de poeder is er weinig verschil te zien! Alleen de samenstelling is anders. Zo heeft geitenmelk korte vetzuren. Korte vetzuren zijn gemakkelijker op te nemen door de darmen en worden via het bloed gelijk doorgegeven naar de lever waar ze worden verwerkt.

Daarnaast zit In geitenmelk minder lactose dan in koemelk. Dit betekent niet dat er helemaal geen lactose in zit! Dus heeft jouw baby een koemelkallergie? Dan is geitenmelk geen alternatief. Maar is jouw kleine alleen licht gevoelig voor lactose? Dan is geitenmelk de perfecte oplossing!

Waarom Loulouka?

Bij Loulouka vinden wij de kwaliteit en de milieuvriendelijkheid van onze producten erg belangrijk. Daarom wordt onze babyvoeding eerst op meer dan vijftig kwaliteitseisen getest. Zodat we jou en jouw baby topkwaliteit babyvoeding kunnen garanderen. Net zoals ‘normale’ flesvoeding, voldoet ook de flesvoeding van Loulouka aan alle eisen voor babyvoeding.

Leave a Reply