0

Als jouw kindje 6 maanden oud is, wordt het tijd voor opvolgmelk. Aan gewone zuigelingenvoeding heeft je baby dan niet meer genoeg. Maar wat is opvolgmelk nu eigenlijk precies? En hoe kun je het beste overstappen van zuigelingenmelk naar opvolgmelk?

Als je borstvoeding geeft, dan past die voeding zich automatisch aan op de behoeftes van je kind. Met moedermelk krijgt je kindje dus altijd de juiste voedingsstoffen binnen. Gebruik je flesvoeding? Dan is het belangrijk dat je na zes maanden overstapt op opvolgmelk, omdat deze melk speciaal is afgestemd op baby’s vanaf 6 maanden oud.

Wat is opvolgmelk?

Opvolgmelk is melkvoeding voor jouw kindje van 6 tot 12 maanden. Het bevat meer ijzer dan zuigelingenflesvoeding. Jouw kindje heeft ijzer nodig voor de motorische ontwikkeling en het ontwikkelingen van het denkvermogen. Tijdens de zwangerschap bouwt je kindje langzaam een ijzervoorraad op, maar deze raakt op als hij ongeveer 6 maanden oud is. Tijd voor meer ijzer dus!

Normaal gesproken zit ijzer in vast voedsel, maar baby’s van 6 maanden krijgen nog niet genoeg vast voedsel binnen voor voldoende ijzer. Door opvolgvoeding krijgen ze toch hun aanbevolen hoeveelheid ijzer binnen.

Wat is het verschil met gewone melk?

Kies altijd voor opvolgmelk en niet voor gewone melk uit een pak. Dat bevat namelijk te veel eiwitten en zout. De nieren van je kindje kunnen daar nog niet goed tegen. Totdat jouw baby 1 jaar oud is, is gewone melk dus nog niet zo’n goed idee. Af en toe een slokje melk of een lepeltje yoghurt is geen ramp, maar in grote hoeveelheden kan het slecht zijn voor je kindje.

Overstappen op opvolgmelk

Er zijn geen vaste richtlijnen voor het overstappen naar opvolgmelk, behalve dat dit aanbevolen wordt als je kindje 6 maanden oud is. Het proces is voor iedere baby weer anders! Sommige kindjes merken er niks van als je in één keer overstapt van zuigelingenmelk naar opvolgmelk en andere moeten echt even wennen. Vindt jouw kindje het lastig om over te stappen? Probeer dan eens tijdelijk de twee melksoorten met elkaar te mengen!

Als je borstvoeding geeft en over wilt stappen op opvolgvoeding, overleg dan altijd eerst even met het consultatiebureau voor het beste advies.

Wanneer stop je met opvolgvoeding?

Als jouw kindje 1 jaar oud is, kan het met de pot mee eten. Al het ijzer dat je kindje nodig heeft, kan het dan halen uit vast voedsel. Speciale flesvoeding is dan niet meer nodig. Ook kun je jouw baby vanaf 1 jaar oud gewone melk te drinken geven, omdat de nieren er dan klaar voor zijn.

Opvolgmelk van Loulouka

Opvolgmelk moet net als zuigelingenmelk voldoen aan strenge regels. De kwaliteit en de samenstelling is vastgelegd in de wet. Zo weet je dus altijd dat de flesvoeding die jij kiest kwalitatief goed is en precies de goede voedingsstoffen bevat voor jouw kindje.

Alle flesvoeding van Loulouka is biologisch en wordt met liefde geproduceerd in Zwitserland. Dat land staat bekend om de goede kwaliteit biologische voeding. Zelfs de koeien krijgen heerlijke natuurlijke voeding! Daarnaast gebruikt Loulouka alleen volle melk en lokale grondstoffen en voldoet onze melk aan alle strenge kwaliteitsvoorschriften voor het hele productieproces en voor de melk, de koeien en het milieu. In plaats van palmolie, kiezen wij voor kokosolie. Zo willen we op een duurzame manier bijdragen aan het milieu.

Leave a Reply